PERZÓW:Bookcrossing dotarł
29 marca 2024, 01:52
Imieniny:Marka, Wiktoryny, Zenona
Teraz
Jutro
Słodkim akcentem rozpoczął się drugi tydzień ferii z Wieruszowskim Domem Kultury.
Dzieci w pierwszej części wzięły udział w warsztatach przygotowywania słodyczy, które prowadziła "Manufaktura Smaku". W drugiej części Koło Gospodyń Wiejskich z Wyszanowa prowadziło warsztaty przygotowywania deserów. - Desery będą przekazywane dla babci i dziadka w dniu ich święta, czyli jutro i pojutrze - mówiła przewodnicząca KGW, Monika Woźna. - Robimy 3 rodzaje deserów: z ryżem preparowanym i masą kajmakową, z malinami i galaretką oraz z budyniem.
W tym tygodniu do seniorów trafią również prezenty w ramach akcji "Ciepły koc na zimną noc", zainicjowanej właśnie z ramienia KGW w Wyszanowie. - Myślę, że jest to udana akcja - oceniła Woźna. - Był to pierwszy raz a tych koców trochę już się uzbierało.
12:37
wczoraj
PERZÓW:Bookcrossing dotarł
06:48
wczoraj
REGION: Wyróżniono najlepsze KGW w tarciu chrzanu
06:27
wczoraj
OLSZOWA: Odbył się jubileuszowy Turniej Tenisa Stołowego
16:25
26 marca
KĘPNO: Powiatowa Baba Wielkanocna wyłoniona
11:49
26 marca
OSTRZESZÓW: Gwiazdy zagrają w filmie ostrzeszowianina